top of page
  • Radu Andrei

Volkswagen concediază 2.000 de angajați până în 2025


volkswagen badge

Volkswagen a anunțat concedieri la divizia de software Cariad. Consiliul de administrație al grupului a aprobat un plan de restructurare care va duce la eliminarea a 2.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2025.

Concedieri vor avea loc în toate departamentele Cariad, inclusiv în dezvoltare, inginerie, testare și producție. Planul de restructurare este menit să reducă costurile și să îmbunătățească eficiența unității.


Cariad este divizia de software a Grupului Volkswagen. A fost înființată în 2020 pentru a consolida capacitățile de software ale grupului și pentru a accelera dezvoltarea de noi tehnologii software pentru vehicule.

Cariad este responsabilă pentru dezvoltarea unei platforme software unificate pentru toate mărcile Grupului Volkswagen. Această platformă va include un sistem de operare, o arhitectură electronică și o platformă cloud.

În prezent, Cariad are aproximativ 6.500 de angajați în întreaga lume. Compania are sediul în Wolfsburg, Germania, și are birouri în alte 12 țări.


Acesta este al doilea anunț de concedieri făcut de Volkswagen în ultimii ani. În 2016, compania a concediat peste 30.000 de angajați la nivel global, ca parte a unui plan de restructurare pentru a face față impactului scandalului Dieselgate.


În prezent, Volkswagen se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv criza semiconductorilor, inflația ridicată și războiul din Ucraina. Acestea au dus la o scădere a cererii de mașini noi, ceea ce a forțat producătorii auto să reducă producția și să concedieze angajați.


# Volkswagen concediază 2.000 de angajați

Commenti


bottom of page