top of page
  • Radu Andrei

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge crește de patru ori în 2024

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge


Începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de masă pe care le primesc donatorii de sânge va crește de patru ori, de la 67 de lei la 280 de lei. Această măsură a fost anunțată de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul celei de-a 14-a ediții a emisiunii "Fidelis".

Măsura are ca scop încurajarea donării de sânge, care este un act esențial pentru salvarea de vieți. În România, există o nevoie constantă de sânge, iar numărul donatorilor nu este suficient pentru a acoperi această nevoie.


donator de sange

De ce este importantă donarea de sânge?

Sângele este un țesut vital pentru organism, fiind necesar pentru transportul oxigenului, nutrienților și hormonilor. De asemenea, sângele este folosit pentru a trata numeroase afecțiuni medicale, cum ar fi anemia, hemoragia și bolile cronice.

Donarea de sânge este un act de solidaritate care poate salva vieți. Oricine este sănătos și are vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani poate dona sânge.

Cum se poate dona sânge?

Pentru a dona sânge, trebuie să vă prezentați la un centru de transfuzie sanguină cu buletinul de identitate și un document care să ateste faptul că sunteți sănătos.

Procedura de donare de sânge durează aproximativ 30 de minute și constă în următoarele etape:

  • Interviu medical pentru a evalua starea de sănătate a donatorului;

  • Prelevarea de sânge, în cantitate de 450 de mililitri;

  • Odihnă de 15 minute după donare.

După donare, donatorul va primi un set de tichete de masă în valoare de 280 de lei.

Concluzie

Creșterea valorii tichetelor pentru donatorii de sânge este o măsură importantă care va contribui la creșterea numărului de donatori și, implicit, la salvarea de vieți.

Yorumlar


bottom of page