top of page
  • Radu Andrei

Twitter Se Transformă în 'X': Ce planuri are Musk?


logoul twitter

Twitter și-a schimbat numele în X pe 23 iulie 2023. Schimbarea a fost anunțată de Elon Musk, noul proprietar al companiei, care a spus că vrea să transforme Twitter într-o platformă mai incluzivă și mai deschisă.

Elon Musk a schimbat numele Twitter în X pentru a marca o nouă eră pentru companie, pentru a simplifica marca și pentru a crea un simbol mai puternic. Schimbarea de nume a fost întâmpinată cu reacții mixte, dar este clar că Musk are planuri mari pentru Twitter.


Noul nume este un simbol al noii direcții pe care Musk vrea să o imprime companiei. X-ul este un simbol universal care poate reprezenta o varietate de lucruri, inclusiv un nou început, o posibilitate nelimitată sau o simplă lipsă de definiție.

Pe lângă schimbarea de nume, Twitter a renunțat și la logoul pasăre. Noul logo este un X stilizat, care este prezent în partea de sus a aplicației și a site-ului web.

Este încă prea devreme pentru a spune ce impact va avea schimbarea de nume asupra Twitter. Cu toate acestea, este clar că Musk are planuri mari pentru companie și că este dispus să facă schimbări radicale pentru a le pune în aplicare.


logoul x


Unele persoane cunoscute, cum ar fi Jack Dorsey, Trevor Noah și Jameela Jamil, au avut reacții negative la schimbarea numelui Twitter. Aceștia au spus că schimbarea de nume este o simplă manevră de marketing sau un pas înapoi pentru companie.


X funcționează în esență la fel ca Twitter. Utilizatorii se pot înregistra pentru un cont, pot posta tweet-uri de 280 de caractere, pot urmări alți utilizatori și pot interacționa cu tweet-urile altora. Cu toate acestea, există câteva diferențe cheie între X și Twitter care au fost anuntate de Elon Musk. X va implementa o serie de funcții noi, inclusiv un sistem de autentificare criptat, un algoritm de recomandare, o nouă funcție de editare a tweet-urilor și un sistem de plăți pentru creatorii de conținut.


Este posibil ca aceste diferențe să nu fie semnificative pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, ele ar putea indica o nouă direcție pentru compania, condusă de Elon Musk.


# Twitter Se Transformă în 'X'Comments


bottom of page