top of page
  • Radu Andrei

Twitter a încălcat contractele angajaților prin neplata bonusurilor de milioane de dolari

Pe 22 decembrie 2023, un judecător federal din Statele Unite a decis că Twitter a încălcat contractele angajaților prin neplata a milioane de dolari în bonusuri care le fuseseră promise. Judecătorul a ordonat Twitter să le plătească angajaților afectați bonusurile, plus dobânzi și onorarii de avocat.


twitter

Cazul a implicat un grup de angajați Twitter care au primit bonusuri bazate pe performanțe pentru munca lor în 2022. Aceste bonusuri urmau să fie plătite în două tranșe, în februarie și septembrie 2023. Cu toate acestea, după ce Elon Musk a achiziționat Twitter în octombrie 2023, compania a decis să nu plătească a doua tranșă a bonusurilor. Angajații au dat în judecată Twitter, acuzând compania că a încălcat contractele lor prin neplata bonusurilor la care aveau dreptul.

În decizia sa, judecătorul a constatat că decizia Twitter de a nu plăti bonusurile a fost arbitrară și capricioasă. El a constatat, de asemenea, că Twitter a încălcat legea din California, care interzice angajatorilor să modifice retroactiv termenii acordurilor de muncă.


Decizia judecătorului este o victorie importantă pentru angajați și ar putea avea un efect de undă pentru alți angajați care au fost refuzați bonusuri sau alte beneficii de către angajatorii lor.

Iată câteva dintre concluziile cheie ale hotărârii:

  • Angajatorii trebuie să revizuiască cu atenție contractele de muncă înainte de a face orice modificări la termenii de angajare.

  • Angajații care cred că angajatorul lor a încălcat contractul ar trebui să consulte un avocat.

  • Legea din California este foarte protectoare a drepturilor angajaților, iar angajatorii ar trebui să fie conștienți de potențialele consecințe ale încălcării contractelor de muncă.

Implicații pentru angajați


Decizia judecătorului este o victorie importantă pentru angajați, deoarece stabilește că angajatorii nu pot modifica retroactiv termenii contractelor de muncă. Acest lucru înseamnă că angajații pot fi siguri că bonusurile și alte beneficii care le sunt promise vor fi plătite, chiar dacă compania este achiziționată sau dacă apar alte schimbări în conducere.

Această hotărâre ar putea avea, de asemenea, un efect de undă pentru alți angajați care au fost refuzați bonusuri sau alte beneficii de către angajatorii lor. Angajații care cred că au fost tratați în mod nedrept ar putea fi mai înclinați să dea în judecată angajatorii lor, având în vedere această hotărâre.


ftc twit

Implicații pentru companii


Decizia judecătorului este o îngrijorare pentru companii, deoarece le amintește că trebuie să respecte termenii contractelor de muncă. Compania ar trebui să aibă grijă să nu facă promisiuni angajaților pe care nu le poate îndeplini.

De asemenea, companiile ar trebui să fie conștiente de legea din statul în care își desfășoară activitatea. Legea din California este foarte protectoare a drepturilor angajaților, iar companiile care operează în acest stat ar trebui să fie deosebit de atente să respecte termenii contractelor de muncă.


Decizia judecătorului este o victorie importantă pentru angajați și ar putea avea un efect de undă pentru alți angajați care au fost refuzați bonusuri sau alte beneficii de către angajatorii lor. Companii ar trebui să fie conștiente de această hotărâre și să ia măsuri pentru a se asigura că respectă termenii contractelor de muncă.

Comments


bottom of page