top of page
  • Cony

TikTok scandal de cenzură


tiktok


Malaezia a acuzat TikTok de blocarea conținutului pro-palestinian pe platforma sa.

Guvernul malaezian a declarat că a primit numeroase plângeri de la cetățeni care au susținut că videoclipurile lor care susțin cauza palestiniană au fost șterse sau dezactivate.


TikTok a respins acuzațiile, spunând că nu cenzurează conținutul pe baza orientării politice sau religioase. Compania a declarat că videoclipurile sunt șterse sau dezactivate numai dacă încalcă politica sa de conținut, care interzice promovarea violenței sau a discursului de ură.


Cu toate acestea, guvernul malaezian a declarat că nu este convins de explicațiile TikTok. Guvernul a cerut TikTok să investigheze acuzațiile și să ia măsuri pentru a asigura că conținutul pro-palestinian nu este cenzurat.


TikTok a mai fost intr-un scandal de cenzură fiin una dintre multele acuzații de cenzură care au fost aduse TikTok în ultimii ani. TikTok a fost acuzat că cenzurează conținutul care este critic față de guvernele autoritare, precum și conținutul care este considerat sensibil din punct de vedere cultural.


În 2022, TikTok a fost acuzat că a cenzurat conținutul despre protestele pro-democrație din Myanmar. Compania a fost, de asemenea, acuzat că a cenzurat conținutul despre protestele pro-democrație din Hong Kong.


TikTok a respins aceste acuzații, spunând că respectă libertatea de exprimare. Compania a declarat că își moderează conținutul pentru a se asigura că este în conformitate cu politica sa de conținut, care interzice promovarea violenței, a discursului de ură și a conținutului care este nesigur sau dăunător.

Comentários


bottom of page