top of page
  • Cony

The International 2023: Turneul suprem de Dota 2 va aduce cele mai bune echipe din lume la Seattle

The International Dota 2 Championships 2023: Un eveniment de neratat pentru fanii Dota 2

Dota 2 este unul dintre cele mai populare și competitive jocuri online din lume, cu milioane de jucători și spectatori care se bucură de acțiunea și strategia sa. În fiecare an, cele mai bune echipe de Dota 2 din lume se înfruntă în turneul final al sezonului, numit The International, pentru a câștiga titlul de campioni mondiali și o parte din premiul uriaș, care depășește 3 milioane de dolari.

The International 2023 va fi cea de-a douăsprezecea ediție a acestui turneu prestigios, care va avea loc la Seattle, Washington, în perioada 12-29 octombrie1. Turneul va fi organizat de Valve, dezvoltatorul jocului, și PGL, o companie românească specializată în producția de evenimente esports1. Turneul va fi împărțit în două faze distincte: faza grupelor și playoff-urile (până la top 8), care vor fi numite The Road to The International, și playoff-urile pentru celelalte 8 echipe rămase, care vor fi numite The International propriu-zis.

The International 2023

Faza grupelor va avea loc între 12 și 15 octombrie și va consta în patru grupe de câte cinci echipe fiecare, care vor juca între ele într-un sistem round-robin (fiecare cu fiecare), cu meciuri în format Bo2 (cel mai bun din două jocuri)1. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica pentru playoff-uri, unde vor avea avantajul de a alege adversarul dintre echipele clasate pe locurile 3 sau 4 în grupele opuse (A/B și C/D). Echipele clasate pe locurile 5 în grupe vor fi eliminate.

Playoff-urile vor începe pe 17 octombrie și vor avea un format dublu-eliminare, cu meciuri în format Bo3 (cel mai bun din trei jocuri), cu excepția finalei mari, care va fi în format Bo5 (cel mai bun din cinci jocuri)1. Echipele care vor pierde în playoff-urile superioare vor avea o a doua șansă în playoff-urile inferioare, unde vor trebui să elimine alte echipe pentru a ajunge în finala mică. Câștigătoarea finalei mici se va califica pentru finala mare, unde va întâlni echipa invincibilă din playoff-urile superioare. Câștigătoarea finalei mari va fi declarată campioană mondială de Dota 2 și va ridica trofeul Aegis of Champions.

Cele douăzeci de echipe participante la The International 2023 sunt determinate prin sistemul Dota Pro Circuit (DPC), care este format din ligi regionale oficiale și turnee majore sponsorizate de Valve1. Douăsprezece echipe se califică direct prin DPC, pe baza punctajului acumulat pe parcursul sezonului, iar opt echipe se califică prin calificările regionale, care au loc după finalizarea DPC. Fiecare regiune (America de Nord, Europa de Est, China, Asia de Sud-Est, Europa de Vest și America de Sud) are un număr diferit de locuri la The International, în funcție de performanța sa la turneele majore.


The International 2023

The International este cel mai urmărit și cel mai așteptat eveniment din lumea Dota 2, care atrage atenția nu doar a jucătorilor și fanilor, ci și a presei și a personalităților din domeniul esports. Turneul este transmis în direct pe mai multe platforme online, cum ar fi Twitch, YouTube sau SteamTV, și are o echipă impresionantă de comentatori, analiști și prezentatori, care oferă informații și divertisment publicului. De asemenea, turneul are și o componentă interactivă, prin care spectatorii pot vota pentru conținutul pe care vor să îl vadă, cum ar fi meciul All-Star, în care cei mai populari jucători se întâlnesc într-o partidă amicală și haioasă.

The International Dota 2 Championships 2023 este un eveniment de neratat pentru oricine iubește Dota 2 sau esports în general. Este o oportunitate unică de a vedea cele mai bune echipe și jucători de Dota 2 din lume, care se luptă pentru glorie, onoare și o sumă fabuloasă de bani. Este, de asemenea, o ocazie de a admira spectacolul vizual și sonor oferit de producția de înaltă calitate a Valve și PGL, care transformă un joc video într-o experiență memorabilă. Nu ratați The International 2023, turneul care va scrie istoria Dota 2!


The International 2023

Comments


bottom of page