top of page
  • Radu Andrei

Sony a fost amendată pentru că a provocat defecțiuni la controlere Playstation

Sony a fost amendată în valoare de 25 de milioane de dolari de către Comisia Europeană (CE) pentru că a provocat defectiuni intentionat la controlere. CE a acuzat compania că a folosit o strategie de proiectare defectuoasă pentru controlere, care a dus la uzura prematură a butoanelor și a joystick-urilor. Acest lucru a forțat mulți jucători să cumpere noi controlere, generând venituri suplimentare pentru Sony.


controler

CE a afirmat că Sony a fost conștientă de defectele de proiectare, dar a ales să nu le remedieze, deoarece ar fi fost costisitoare. Compania a declarat că a fost "surprinsă și dezamăgită" de decizia CE și că va contesta amenda.Amenda este una dintre cele mai mari aplicate vreodată de CE unei companii de tehnologie. Ea reprezintă o victorie importantă pentru consumatori și pentru legislația europeană privind protecția consumatorilor. Amenda a fost aplicată în urma unei investigații de trei ani a CE.


Investigația a fost inițiată după ce mai mulți jucători au raportat probleme cu controlerele DualShock 4, care sunt folosite pentru consolele PlayStation 4 și PlayStation 5.

CE a constatat că defectele de proiectare au afectat toate modelele de controlere DualShock 4, inclusiv cele care au fost vândute după ce Sony a fost informată despre probleme.

Compania a fost, de asemenea, acuzată că a încercat să îngreuneze reparațiile controlerelor prin utilizarea de șuruburi speciale.


Compania va trebui să plătească amenda până la 22 martie 2024.

Comments


bottom of page