top of page
  • Radu Andrei

Salariul minim pe economie în România ar putea crește la 5.000 de lei brut de la 1 ianuarie 2024


Guvernul României a aprobat un proiect de lege care prevede majorarea salariului minim pe economie cu 10%, la 5.000 de lei brut. Proiectul va fi trimis Parlamentului spre dezbatere și aprobare.

Dacă proiectul va fi adoptat, salariul minim pe economie va crește de la 4.576 de lei brut la 5.000 de lei brut. Această majorare ar reprezenta o creștere de aproximativ 83 de lei net pentru un salariat cu normă întreagă.


salariul minim pe economie

Majorarea salariului minim pe economie este o măsură importantă pentru îmbunătățirea nivelului de trai al angajaților cu salarii mici. Ea ar putea ajuta la reducerea sărăciei și inegalității sociale.

De asemenea, majorarea salariului minim pe economie ar putea contribui la stimularea consumului intern și la creșterea economică. Cu toate acestea, majorarea salariului minim pe economie ar putea avea și unele efecte negative. De exemplu, ea ar putea duce la creșterea prețurilor și la reducerea profiturilor companiilor.


salariul minim pe economie

În plus, majorarea salariului minim pe economie ar putea duce la creșterea șomajului, deoarece unele companii ar putea fi nevoite să concedieze angajați pentru a-și reduce costurile.

În final, impactul majorării salariului minim pe economie va depinde de o serie de factori, inclusiv de modul în care va fi implementată măsura și de reacția companiilor.

Comentários


bottom of page