top of page
  • Radu Andrei

România va construi o fabrică de semiconductori de 28 de miliarde de euro

România a făcut un pas important spre a deveni un jucător important în domeniul tehnologiei, prin semnarea unui acord cu Statele Unite pentru a construi o fabrică de semiconductori în județul Prahova. Fabrica va fi construită de compania americană GlobalFoundries și va avea o capacitate de producție de 28 de miliarde de euro.


fabrica semiconductori

Importanța semiconductorilor

Semiconductorii sunt componente electronice esențiale pentru multe produse moderne, inclusiv telefoane mobile, computere, automobile și echipamente medicale. Aceștia sunt, de asemenea, esențiali pentru dezvoltarea unor noi tehnologii, cum ar fi inteligența artificială și realitatea virtuală.


Impactul economic

Fabrica de semiconductori din România va avea un impact economic semnificativ asupra țării. Va crea aproximativ 5.000 de locuri de muncă în timpul construcției și 10.000 de locuri de muncă permanente după punerea în funcțiune. De asemenea, va genera venituri fiscale importante pentru România.


O oportunitate pentru România va construi o fabrică de semiconductori

Acordul cu GlobalFoundries este o oportunitate importantă pentru România de a se poziționa ca un centru de producție de semiconductori la nivel mondial. Fabrica va contribui la dezvoltarea economiei românești și va crea noi oportunități de angajare și afaceri.


fabrica semiconductori

Detalii despre fabrică

Fabrica va fi construită în orașul Ploiești, în județul Prahova. Va fi o fabrică de ultimă generație, care va folosi tehnologii avansate de producție de semiconductori. Fabrica va fi alimentată cu energie electrică din surse regenerabile.


Construcția fabricii ar trebui să înceapă în 2024 și să fie finalizată în 2027.

Comentarios


bottom of page