Rinocer lânos unic în România, botezat la redeschiderea Muzeului Județean Mureș
top of page
  • Radu Andrei

Rinocer lânos unic în România, botezat la redeschiderea Muzeului Județean Mureș


Un rinocer lânos, unic în România, va fi botezat la redeschiderea Secției de Științe ale Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș, din Târgu Mureș. Rinocerul are o vârstă estimată la circa 50.000 de ani și a fost achiziționat de muzeu în cadrul proiectului „Reabilitarea Muzeului de Științe ale Naturii Târgu Mureș”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.


rinocer lânos,

Rinocerul lânos a fost descoperit în zona râului Irtish, Regiunea Tyumen, Siberia de Vest. Scheletul său este aproape complet, lipsind doar câteva oase mici. Rinocerul are o înălțime de aproximativ 2 metri și o lungime de aproximativ 3 metri. Este acoperit cu o blană groasă, care îl ajuta să supraviețuiască în climatul rece al epocii glaciare.



Rinocerii lânoși au fost animale erbivore care au trăit în Europa și Asia de Nord în timpul epocii glaciare. Au dispărut în urmă cu aproximativ 10.000 de ani, din cauza schimbărilor climatice și a vânătorii excesive.


Botezul rinocerului lânos va avea loc la data de 14 decembrie 2023, la ora 17:00, în cadrul evenimentului de redeschidere a Secției de Științe ale Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș. Vizitatorii muzeului vor putea vota numele rinocerului, iar numele cel mai votat va fi anunțat în data de 18 decembrie 2023.


rinocer lânos

Acest eveniment este o oportunitate unică pentru români de a vedea un exemplar de rinocer lânos, o specie dispărută de peste 10.000 de ani. De asemenea, este un moment important pentru Muzeul Județean Mureș, care își redeschide secția de științe ale naturii după o perioadă de renovare.

bottom of page