top of page
  • Radu Andrei

După 30 de ani de lucrări, a fost inaugurată prima pârtie de schi din Satu Mare

După mai bine de 30 de ani de așteptări, prima pârtie de schi din județul Satu Mare a fost deschisă oficial publicului în data de 21 ianuarie 2024. Situată în Munții Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa, pârtia Luna Şes are o lungime de 2.100 de metri, o pantă medie de 23% și o lățime de aproximativ 50 de metri. Este clasificată ca având un grad de dificultate mediu și este destinată schiorilor cu competențe medii și avansate de schi alpin.


partie de schi

Lucrările la amenajarea pârtiei au început în anii 1980, dar au fost întrerupte în timpul Revoluției din 1989. Proiectul a fost reluat în 2012, iar lucrările au fost finalizate în 2023.

Pârtia Luna Şes este echipată cu un telescaun modern cu o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iluminare artificială și un sistem avansat de preparare a zăpezii artificiale.

Deschiderea pârtiei de schi Luna Şes este o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă din județul Satu Mare și din regiune. Pârtia oferă o oportunitate excelentă de a practica schiul și snowboarding-ul în condiții sigure și confortabile.

În plus, pârtia Luna Şes are potențialul de a contribui la dezvoltarea turismului în județul Satu Mare. Pârtia ar putea atrage turiști din întreaga țară și din străinătate, ceea ce ar putea genera venituri suplimentare pentru comunitățile locale.

Iată câteva dintre beneficiile pe care pârtia Luna Şes le poate aduce pentru județul Satu Mare:

  • Creșterea atractivității turistice a județului: Pârtia Luna Şes ar putea atrage turiști din întreaga țară și din străinătate, ceea ce ar putea genera venituri suplimentare pentru comunitățile locale și ar putea contribui la dezvoltarea economiei județene.

  • Crearea de noi locuri de muncă: Pârtia ar putea crea noi locuri de muncă în domeniul serviciilor turistice, cum ar fi: instructori de schi și snowboarding, personal de recepție, personal de curățenie, personal de alimentație publică, etc.

  • Promovarea sănătății și a stilului de viață activ: Pârtia ar putea oferi sătmărenilor și turiștilor o oportunitate de a practica sporturi de iarnă și de a se bucura de aerul curat din Munții Gutâi.

Desigur, pentru ca pârtia Luna Şes să își atingă potențialul maxim, este necesară dezvoltarea unei infrastructuri turistice adecvate în zonă. Acest lucru ar putea include construirea unor noi hoteluri, pensiuni și restaurante, precum și dezvoltarea unor activități de agrement complementare, cum ar fi drumețiile montane, picnicurile sau pescuitul.

Cu toate acestea, chiar și în forma sa actuală, pârtia Luna Şes este un proiect important pentru județul Satu Mare și are potențialul de a aduce beneficii semnificative comunității locale.

Comments


bottom of page