top of page
  • Radu Andrei

Poate lovi fulgerul de doua ori in acelasi loc? Raspunsul te va surprinde!


lightning strike

Fulgerul este o descărcare electrică puternică care se formează între nori sau între nori și pământ. Fulgerul poate călători pe distanțe lungi, dar de obicei se concentrează în anumite zone. Aceste zone sunt numite „drumuri de fulger” și sunt de obicei formate din obiecte înalte, cum ar fi copaci, clădiri sau dealuri.


Când fulgerul lovește un obiect, acesta poate călători prin obiect și apoi lovi din nou pământul în apropierea obiectului. Acest lucru se datorează faptului că fulgerul caută calea cea mai scurtă și mai puțin rezistentă pentru a reveni la pământ.


Șansele de a fi lovit de fulger de două ori în același loc sunt de aproximativ 1 la 12.000. Cu toate acestea, există cazuri înregistrate de oameni care au fost loviți de fulger de până la 7 ori în același loc.


Un exemplu recent este cazul unui bărbat chinez, Liu Shifu, care a fost lovit de fulger de două ori în decurs de 5 minute. Liu a fost găsit inconștient în fața casei sale, cu arsuri pe tot corpul. A fost dus la spital și a supraviețuit.


Deși este foarte rar, este posibil ca fulgerul să lovească de două ori în același loc. Dacă vă aflați într-o furtună, este important să vă găsiți un adăpost sigur și să evitați să fiți în aer liber.# Poate lovi fulgerul de doua ori in acelasi loc?

Comments


bottom of page