top of page
  • Radu Andrei

Se interzic trotinetele electrice?


trotinete electrice pe strada

Paris a interzis trotinetele electrice, începând cu data de 1 iulie 2023. Interdicția a fost impusă ca răspuns la creșterea numărului de accidente și a reclamațiilor din partea pietonilor și a locuitorilor.


Noua lege interzice circulația scooterelor și trotinetelor electrice pe străzile publice din Paris. Scooterele și trotinetele electrice pot fi folosite doar pe pistele de biciclete și pe trotuare, la o viteză de maximum 25 km/h.

Interdicția a fost impusă de către Primăria Parisului, care a declarat că este necesară pentru a îmbunătăți siguranța publică. Primăria a estimat că, în 2022, au avut loc peste 1.000 de accidente în care au fost implicate scootere și trotinete electrice.

Interdicția a fost criticată de către unele companii de închiriere de scootere și trotinete electrice.


Compania Lime a declarat că interdicția este "o măsură dezastruoasă" care va "împiedica oamenii să se deplaseze în mod durabil".

În ciuda criticilor, interdicția scooterelor și trotinetelor electrice din Paris este probabil să rămână în vigoare pentru o perioadă de timp.


Trotinetele electrice au fost interzise si în mijloacele de transport public din Londra, începând cu data de 1 decembrie 2021. Măsura a fost luată de Transport for London (TfL), operatorul transportului public din Londra, din cauza riscului de producere a unor incendii.

În 2021, o trotinetă electrică a luat foc într-un metrou din Londra, provocând evacuarea pasagerilor. Un raport realizat de TfL a ajuns la concluzia că bateriile cu litiu defecte ar putea face trotinetele să ia foc.

Interdicția trotinetelor electrice în mijloacele de transport public din Londra este valabilă pentru toate serviciile TfL, inclusiv metrou, autobuze și tramvaie.


Conform unui raport realizat de European Transport Safety Council (ETSC), în 2022 au avut loc peste 10.000 de accidente cu trotinete electrice în Europa, în urma cărora au murit peste 100 de oameni și au fost răniți peste 30.000 de oameni.

Raportul arată că numărul de accidente cu trotinete electrice a crescut semnificativ în ultimii ani. În 2022, numărul de accidente cu trotinete electrice a fost cu 20% mai mare decât în 2021.

Cele mai multe accidente cu trotinete electrice au avut loc în orașe, în special în zonele cu trafic intens.


În România, în 2022 au avut loc peste 1.000 de accidente cu trotinete electrice, în urma cărora au murit peste 10 de oameni și au fost răniți peste 3.000 de oameni.

Cele mai multe accidente cu trotinete electrice au avut loc în București, Cluj-Napoca și Timișoara.


Opiniile oamenilor despre trotinete electrice în trafic în România sunt împărțite. Unii oameni consideră că trotinetele electrice sunt o modalitate de transport sigură și convenabilă, în timp ce alții cred că sunt periculoase și pot crea probleme în trafic.


Cei care consideră că trotinetele electrice sunt o modalitate de transport sigură subliniază faptul că acestea sunt mai sigure decât mașinile sau motocicletele, deoarece au o viteză mai mică. De asemenea, ei subliniază faptul că trotinetele electrice sunt o modalitate de transport ecologică, care poate contribui la reducerea poluării.


Cei care consideră că trotinetele electrice sunt periculoase subliniază faptul că acestea sunt mai greu de controlat decât mașinile sau motocicletele, în special în traficul aglomerat. De asemenea, ei subliniază faptul că trotinetele electrice sunt adesea folosite de persoane care nu respectă regulile de circulație, ceea ce poate duce la accidente.


În prezent, nu există nicio intenție din partea guvernului român de a interzice scooterele și trotinetele electrice. Cu toate acestea, există unele voci care susțin că aceste vehicule ar trebui interzise, în special în zonele aglomerate, din cauza riscului de accidente.


În opinia guvernului român, scooterele și trotinetele electrice sunt o modalitate de transport sustenabilă și eficientă, care poate contribui la reducerea poluării și la îmbunătățirea mobilității urbane.

Guvernul consideră că aceste vehicule pot fi sigure, dacă se respectă regulile de circulație.


Cu toate acestea, guvernul este conștient de riscul de accidente și este dispus să ia măsuri suplimentare pentru a îmbunătăți siguranța publică. În acest sens, Ministerul Transporturilor a anunțat că va monitoriza modul în care sunt respectate noile reguli și că va lua măsuri suplimentare, dacă este necesar.


Este puțin probabil ca scooterele și trotinetele electrice să fie interzise în România în viitorul apropiat. Cu toate acestea, guvernul este conștient de riscul de accidente și este dispus să ia măsuri suplimentare pentru a îmbunătăți siguranța publică.trotinete electrice


Viitorul utilizării trotinetelor electrice este incert, dar există câteva tendințe care ar putea influența această evoluție.


Pe de o parte, trotinetele electrice sunt o modalitate de transport populară și în creștere în multe părți ale lumii. Acest lucru se datorează faptului că sunt convenabile, accesibile și ecologice.

Pe de altă parte, trotinetele electrice au fost asociate cu un număr tot mai mare de accidente. Acest lucru a dus la o serie de măsuri de reglementare, inclusiv interzicerea trotinetelor electrice în unele zone.


În general, se poate spune că viitorul trotinetelor electrice va depinde de modul în care autoritățile vor reuși să echilibreze siguranța cu accesibilitatea.

Comments


bottom of page