top of page
  • Radu Andrei

Șoferii beți sau drogați, pedepsiți mai aspru în România

Guvernul României a propus o nouă lege care prevede pedepse mai aspre pentru șoferii care comit infracțiuni rutiere grave. Printre aceste infracțiuni se numără și conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.


control

Conform noii legi, șoferii care sunt depistați cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l în aerul expirat sau cu o concentrație de peste 0,40 mg/l de THC în sânge ar putea rămâne fără permis de conducere timp de 10 ani.

Șoferii beți sau drogați, pedepsiți mai aspru în România, această pedeapsă este mai aspră decât cea prevăzută în prezent, care este de 3 ani fără permis de conducere.


Noua lege prevede, de asemenea, confiscarea autovehiculului folosit în momentul infracțiunii.

Prin aceste măsuri, Guvernul României speră să reducă numărul de accidente rutiere cauzate de șoferii beți sau drogați.


Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor este o infracțiune gravă care poate duce la accidente rutiere grave, cu consecințe tragice. În 2022, în România au avut loc peste 12.000 de accidente rutiere soldate cu victime. Dintre acestea, peste 1.000 de accidente au fost cauzate de șoferii beți sau drogați. În acest context, înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii beți sau drogați este o măsură necesară pentru a descuraja această practică periculoasă.


Cu toate acestea, există voci care susțin că această măsură este prea aspră și că ar putea duce la discriminare.


Desigur, este important să se găsească un echilibru între necesitatea de a descuraja conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor și necesitatea de a nu discrimina persoanele care comit această infracțiune.


baut la volan

În acest sens, este posibil ca noua lege să fie modificată în Parlament, astfel încât să fie mai echitabilă. De exemplu, ar putea fi introdusă o modalitate de a reduce perioada de suspendare a permisului de conducere, în cazul în care șoferii se înscriu la un program de reabilitare.

De asemenea, ar putea fi introduse și alte pedepse complementare, cum ar fi amenzile sau munca în folosul comunității.


În concluzie, înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii beți sau drogați este o măsură necesară pentru a reduce numărul de accidente rutiere cauzate de această practică periculoasă. Cu toate acestea, este important să se găsească un echilibru între necesitatea de a descuraja această practică și necesitatea de a nu discrimina persoanele care comit această infracțiune.

Va rămâne de văzut dacă noua lege va fi adoptată de Parlament și, în cazul în care va fi adoptată, ce impact va avea asupra numărului de accidente rutiere cauzate de șoferii beți sau drogați.

Comments


bottom of page