top of page
  • Radu Andrei

O nouă specie de fluture a fost descoperită în România


O echipă de cercetători de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București a anunțat recent descoperirea unei noi specii de fluture în România. Fluturele, numit „Argynnis enotides”, a fost găsit în Munții Carpați.


 Argynnis enotides

Fluturele este de talie mică, cu o anvergură a aripilor de aproximativ 3 cm. Are o colorație distinctivă, cu aripile anterioare de culoare albastru-deschis cu pete negre, iar aripile posterioare de culoare galben-maroniu cu pete negre.


Fluturele este o specie rară, care se găsește în doar câteva țări din Europa, inclusiv România, Bulgaria, Grecia și Albania. Este o specie de munte, care preferă habitatele umede și umbroase, cum ar fi pădurile de foioase și pădurile de conifere.


Descoperirea noii specii de fluture este o veste importantă pentru știință. Este prima specie de fluture descoperită în România în ultimii 40 de ani. De asemenea, este o dovadă a biodiversității bogate a României.


 „Argynnis enotides”

Cercetătorii români speră să poată afla mai multe despre noua specie de fluture. Ei vor studia distribuția acesteia, habitatul său preferat și comportamentul său.

Comments


bottom of page