top of page
  • Radu Andrei

O nouă baterie care poate stoca de 10 ori mai multă energie poate revoluționa vehiculele electrice


O companie din Statele Unite, Factorial Energy, a dezvoltat un nou tip de baterie care poate stoca de 10 ori mai multă energie decât bateriile convenționale. Această baterie, numită Gemini, este bazată pe o nouă tehnologie care utilizează un electrolit solid.


gemini battery

Bateriile Gemini sunt fabricate din materiale mai ieftine și mai ușor de obținut decât materialele utilizate în bateriile litiu-ion convenționale. Acest lucru le face mai accesibile și mai durabile.

Bateriile Gemini ar putea avea o serie de aplicații potențiale, inclusiv:

  • Vehicule electrice: Bateriile Gemini ar putea oferi o autonomie de până la 1.000 de mile pentru vehiculele electrice. Acest lucru ar face vehiculele electrice mai competitive cu vehiculele cu combustie internă.

  • Dispozitive electronice: Bateriile Gemini ar putea fi utilizate pentru a alimenta dispozitive electronice, cum ar fi laptopurile și telefoanele mobile, pentru o perioadă mai lungă de timp.

  • Stocarea energiei: Bateriile Gemini ar putea fi utilizate pentru a stoca energia solară și eoliană, ceea ce ar ajuta la reducerea dependenței de combustibilii fosili.

Factorial Energy intenționează să înceapă producția comercială a bateriilor Gemini în 2025.


Impactul potențial al bateriilor Gemini


battery

Bateriile Gemini ar putea avea un impact semnificativ asupra mai multor industrii. În industria autovehiculelor, ar putea ajuta la accelerarea adoptării vehiculelor electrice. În industria dispozitivelor electronice, ar putea oferi o autonomie mai mare și o durată de viață mai lungă a bateriei. În industria energiei, ar putea ajuta la reducerea dependenței de combustibilii fosili.


Bateriile Gemini sunt încă în curs de dezvoltare, dar au potențialul de a revoluționa modul în care stocăm și folosim energia.

Comments


bottom of page