top of page
  • Radu Andrei

Natura, un remediu pentru bolile mentale

Natura este un remediu pentru multe lucruri, inclusiv pentru bolile mentale. Un studiu recent realizat de Universitatea Oxford a constatat că oamenii care petrec mai mult timp în natură au un risc mai scăzut de a dezvolta depresie și anxietate.

Studiul a analizat datele a peste 75.000 de persoane din Marea Britanie, care au fost urmărite timp de 12 ani. Participanții au fost întrebați cât timp petreceau în natură în fiecare săptămână.

Cercetătorii au constatat că cei care petreceau cel puțin două ore pe săptămână în natură aveau un risc cu 12% mai mic de a dezvolta depresie și cu 6% mai mic de a dezvolta anxietate. Riscul a fost chiar mai scăzut pentru cei care petreceau mai mult timp în natură.


natura

Mecanismele prin care natura ar putea avea un efect benefic asupra sănătății mintale:

Cercetătorii nu sunt siguri exact de ce natura ar putea avea un efect benefic asupra sănătății mintale. Cu toate acestea, ei sugerează că există o serie de posibile mecanisme.

Un mecanism posibil este că natura poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Natura poate oferi o evadare din viața de zi cu zi și poate ajuta oamenii să se relaxeze și să se concentreze.

Un alt mecanism posibil este că natura poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Natura poate oferi o senzație de calm și de pace, care poate ajuta oamenii să se simtă mai bine.

În plus, natura poate ajuta la creșterea conexiunii sociale. Oamenii care petrec timp în natură sunt mai susceptibili să se angajeze în activități sociale, cum ar fi drumețiile sau campingul. Aceste activități pot ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și a bunăstării.

Rezultatele studiului sugerează că natura poate fi o modalitate eficientă de a reduce riscul de boli mentale. Persoanele care doresc să-și îmbunătățească sănătatea mintală ar putea lua în considerare să petreacă mai mult timp în natură.

Iată câteva idei pentru a petrece mai mult timp în natură:

  • Faceți o plimbare în parc sau în pădure.

  • Mergeți la o drumeție sau la un picnic.

  • Mergeți la grădina zoologică sau la grădina botanică.

  • Faceți o excursie de camping sau de pescuit.

Chiar și câteva minute petrecute în natură pot avea un efect pozitiv asupra sănătății mintale.


natura

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să profitați la maximum de timpul petrecut în natură:

  • Concentrați-vă pe experiența de a fi în natură. Încercați să nu vă gândiți la grijile și problemele zilnice.

  • Fii atent la simțurile tale. Observați mirosurile, sunetele, gusturile, atingerile și vederea naturii.

  • Conectați-vă cu natura. Gândiți-vă la modul în care natura vă face să vă simțiți.

Prin petrecerea timpului în natură, puteți reduce stresul, îmbunătăți starea de spirit și crește conexiunea socială. Nature poate fi un remediu puternic pentru bolile mentale, iar chiar și câteva minute petrecute în aer liber pot avea un impact pozitiv asupra bunăstării dumneavoastră.

Comments


bottom of page