top of page
  • Radu Andrei

Microsoft achiziționează Activision Blizzard, cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video


Într-o mișcare majoră în industria jocurilor video, Microsoft a anunțat că va achiziționa Activision Blizzard, pentru suma de 68,7 miliarde de dolari. Această achiziție este cea mai mare din istoria industriei jocurilor video și va consolida poziția Microsoft ca lider mondial în acest domeniu.


microsoft blizzard

Activision Blizzard este o companie americană de jocuri video, cunoscută pentru francize precum Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch și Diablo. Compania are peste 10.000 de angajați și a generat venituri de peste 8,8 miliarde de dolari în 2022. Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft va oferi companiei americane o gamă largă de noi jocuri și francize. Microsoft va avea, de asemenea, acces la baza de fani loiali ai Activision Blizzard, care numără peste 400 de milioane de jucători în întreaga lume.

"Această achiziție este o investiție majoră în viitorul jocurilor", a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft. "Suntem încântați să lucrăm cu echipa Activision Blizzard pentru a crea cele mai bune jocuri posibile pentru jucătorii din întreaga lume." Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft este supusă aprobării autorităților de reglementare. Se estimează că tranzacția va fi finalizată în anul fiscal 2023.

Impactul achiziției


blizzard

Această achiziție va consolida poziția Microsoft ca lider mondial în acest domeniu și va duce la dezvoltarea de noi jocuri și servicii, va oferi Microsoft o gamă largă de noi jocuri și francize, inclusiv Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch și Diablo. Aceste francize sunt foarte populare și vor ajuta Microsoft să atragă noi jucători și să crească veniturile din jocuri, totodata va oferi acces la baza de fani loiali ai Activision Blizzard, care numără peste 400 de milioane de jucători în întreaga lume. Această bază de fani loiali va ajuta Microsoft să lanseze noi jocuri și servicii cu succes.

Perspective. Microsoft achiziționează Activision Blizzard, cea mai mare tranzacție din istoria jocurilor video

Este posibil ca alte companii să urmeze exemplul Microsoft și să înceapă să facă achiziții în industria jocurilor video. Această tendință ar putea duce la o consolidare a industriei și la o reducere a numărului de companii concurente.

תגובות


bottom of page