top of page
  • Radu Andrei

Microsoft a depășit Apple și devine cea mai valoroasă companie din lume

Pe 12 ianuarie 2024, Microsoft a depășit Apple pentru a deveni cea mai valoroasă companie din lume, cu o capitalizare de piață de 2.887 de miliarde de dolari. Aceasta este prima dată când Microsoft a ocupat acest loc din 2021.

Creșterea acțiunilor Microsoft a fost alimentată de o serie de factori, inclusiv:

  • Avansul său în domeniul inteligenței artificiale, care a dus la dezvoltarea de noi produse și servicii, cum ar fi chatbot-ul ChatGPT și platforma Azure AI for Healthcare.

  • Succesul său în domeniul cloud computing, care a continuat să crească în timpul pandemiei de COVID-19.

  • Diversitatea portofoliului său, care include produse și servicii pentru consumatori, afaceri și guverne.

microsoft vs apple

În schimb, acțiunile Apple au scăzut în ultima vreme, din cauza îngrijorărilor legate de cererea de smartphone-uri și de alte produse hardware.

Ce înseamnă această schimbare pentru industria tehnologică?

Decizia investitorilor de a acorda o valoare mai mare Microsoft decât Apple este un semn al schimbărilor care au loc în industria tehnologică.

Microsoft a fost întotdeauna o companie de software, dar în ultimii ani a făcut o serie de investiții în domeniul hardware, cloud computing și inteligenței artificiale. Aceste investiții au început să dea roade, iar Microsoft este acum o companie cu un portofoliu mult mai diversificat decât Apple.

Apple, în schimb, a rămas în mare parte concentrată pe produsele sale hardware, cum ar fi iPhone, iPad și Mac. Această strategie a fost foarte profitabilă pentru Apple în trecut, dar acum se confruntă cu o concurență din partea altor companii, cum ar fi Samsung și Huawei.

Este posibil ca această schimbare să fie doar o etapă temporară, dar este un semn că Microsoft este din nou o forță majoră în industria tehnologică.

Commenti


bottom of page