top of page
  • Radu Andrei

Linia electrică București-Ploiești îmbunătățește calitatea aerului din regiunea Ploiești

Compania de stat Transelectrica a anunțat pe 14 decembrie 2023 că a finalizat construcția celui de-al doilea lot al liniei electrice de înaltă tensiune 400 kV dintre București și Ploiești. Această linie electrică are o lungime de 120 de kilometri și va asigura o putere de transport de 1.000 de megawați.

Linia electrică București-Ploiești este o parte importantă a sistemului național de transport al energiei electrice. Ea va contribui la îmbunătățirea securității alimentare a României prin asigurarea unei surse de energie fiabilă pentru fermele și fabricile din regiunea Ploiești.


transelectrica

Regiunea Ploiești este un important centru industrial și agricol din România. Aici se află o serie de mari companii din industria alimentară, cum ar fi Nestlé, Danone și Procter & Gamble. Aceste companii au nevoie de o sursă de energie fiabilă pentru a-și desfășura activitatea.

Linia electrică București-Ploiești va ajuta, de asemenea, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Ea va permite ca mai multă energie electrică să fie produsă din surse regenerabile, cum ar fi energia solară și energia eoliană.


Impactul economic și social al liniei electrice București-Ploiești


transelectrica

Linia electrică București-Ploiești va avea un impact economic și social pozitiv asupra regiunii Ploiești. Ea va crea noi locuri de muncă în timpul construcției și operațiunii sale. De asemenea, va contribui la creșterea economică a regiunii prin creșterea competitivității companiilor din industrie.

Linia electrică va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra mediului. Ea va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la îmbunătățirea calității aerului.


Comments


bottom of page