top of page
  • Radu Andrei

Descoperire uriașă: Inteligența artificială poate detecta cancerul la sân


inteligenta artificiala

Un studiu recent, publicat în revista Nature Medicine, a constatat că inteligența artificială poate fi folosită pentru a diagnostica cu precizie cancerul de sân. Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea din California, San Francisco, și a implicat analizarea a peste 100.000 de imagini de mamografie.

Studiul a constatat că inteligența artificială a putut identifica cu o precizie de 99% cancerul de sân în stadii incipiente, comparativ cu o precizie de 91% pentru radiologii umani. În plus, inteligența artificială a fost mai bună decât radiologii umani la identificarea cancerului de sân la femeile tinere, care sunt mai susceptibile de a avea cancer de sân cu o creștere rapidă. Aceste rezultate sunt foarte promițătoare, deoarece ar putea duce la îmbunătățirea diagnosticării cancerului de sân și la creșterea șanselor de supraviețuire a pacienților. Studiul are unele limitări. De exemplu, a fost realizat pe o bază de date de imagini de mamografie din Statele Unite, ceea ce înseamnă că este posibil ca rezultatele să nu fie valabile pentru alte populații.


cancer la san

De asemenea, studiul a fost realizat pe imagini de mamografie de înaltă calitate, ceea ce înseamnă că este posibil ca rezultatele să nu fie valabile pentru imagini de mamografie de calitate mai scăzută.

Cu toate acestea, rezultatele studiului sunt totuși încurajatoare și sugerează că inteligența artificială ar putea fi o utilă adiție la diagnosticarea cancerului de sân.

Sunt în curs de desfășurare mai multe studii pentru a evalua utilizarea inteligenței artificiale în diagnosticarea cancerului de sân. Dacă aceste studii confirmă rezultatele studiului din Nature Medicine, inteligența artificială ar putea deveni o parte standard a procesului de diagnosticare a cancerului de sân.


# Inteligența artificială poate detecta cancerul la sân

Comentarios


bottom of page