top of page
  • Cony

Intel își depășește așteptările în ciuda unei piețe dificile


intel chip


Intel își depășește așteptările în ciuda unei piețe dificile


Intel, unul dintre cei mai mari producători de cipuri din lume, a raportat rezultate financiare peste așteptări pentru trimestrul al treilea din 2023. Compania a înregistrat un profit ajustat de 41 de cenți pe acțiune, comparativ cu o estimare de 22 de cenți pe acțiune. Veniturile au scăzut cu 8%, la 14,2 miliarde de dolari, dar au fost și ele peste așteptări.


Creșterea profitului a fost susținută de marjele mai mari, care au crescut la 50,5%, de la 41,4% în aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere a fost determinată de o combinație de factori, inclusiv o reducere a costurilor, o creștere a vânzărilor de produse cu marje mai mari și o cerere mai mare pentru serviciile de fabricație ale companiei.


Intel a prognozat că veniturile și marjele sale din trimestrul al patrulea vor fi peste estimările analiștilor. Compania este optimistă cu privire la o revenire puternică a vânzărilor de PC-uri, la o îmbunătățire a afacerilor sale de centre de date și la o creștere a numărului de clienți care solicită serviciile sale de fabricație.


Ce înseamnă acest lucru pentru România?


România este un important producător de cipuri în Europa Centrală și de Est. Companii precum Infineon Technologies, STMicroelectronics și NXP Semiconductors au fabrici în România. Aceste companii furnizează cipuri pentru o gamă largă de industrii, inclusiv automotive, electronică de consum și industrială.


Creșterea Intel este o veste bună pentru industria semiconductoarelor din România, deoarece va duce la o cerere mai mare de cipuri. Acest lucru ar putea duce la creșterea producției și la crearea de noi locuri de muncă în România.


În plus, Intel a anunțat recent că va investi 1 miliard de dolari într-un nou centru de cercetare și dezvoltare în România. Acest centru va crea 1.000 de noi locuri de muncă și va ajuta România să devină un lider în domeniul cercetării și dezvoltării semiconductoarelor.

Comments


bottom of page