top of page
  • Radu Andrei

Guvernul României acordă un nou ajutor de 200 de lei pentru pensionari

În luna ianuarie 2024, Guvernul României va acorda un nou ajutor de 200 de lei pentru toți pensionarii care au venituri mai mici de 2.000 de lei. Această măsură este o continuare a politicii de sprijinire a pensionarilor, care a fost anunțată de Guvernul Ciucă la începutul anului.

Ajutorul va fi acordat în două tranșe, câte 100 de lei în fiecare tranșă. Prima tranșă va fi plătită în luna ianuarie, iar a doua tranșă va fi plătită în luna iulie.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, aproximativ 2,5 milioane de pensionari vor beneficia de acest ajutor.

Măsura a fost întâmpinată cu bucurie de către pensionari, care au apreciat sprijinul acordat de Guvern.


ajutor social

De ce este important acest ajutor?


Ajutorul de 200 de lei este important pentru pensionari din mai multe motive. În primul rând, ajută la compensarea creșterii prețurilor, care au afectat în mod semnificativ veniturile pensionarilor. În al doilea rând, ajută la reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială a pensionarilor.


Ce impact va avea acest ajutor?


Ajutorul de 200 de lei va avea un impact pozitiv asupra veniturilor pensionarilor. Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, acest ajutor va crește venitul mediu al pensionarilor cu aproximativ 10%.

Măsura va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra economiei locale. Pensionarii vor folosi acest ajutor pentru a cumpăra bunuri și servicii, ceea ce va contribui la stimularea consumului.


Ajutorul de 200 de lei este o măsură importantă care va ajuta la îmbunătățirea condițiilor de viață ale pensionarilor români.

Comments


bottom of page