top of page
  • Radu Andrei

Guvernul a deblocat angajările în sănătate, dar doar parțial

Într-o decizie mult așteptată, Guvernul a aprobat, joi, deblocarea angajărilor pentru peste 7.600 de posturi din spitale. Decizia vine după ce, în ultimele săptămâni, Administrația Spitalelor București, mai mulți manageri de spitale și medici au cerut Executivului să ia măsuri pentru a rezolva criza de personal din sistemul medical.


angajari spitale

Din cele peste 7.600 de posturi scoase la concurs, 2.500 sunt pentru medici, jumătate din posturile de asistent medical și 30% din celelalte categorii de personal.

Decizia Guvernului a fost primită cu bucurie de reprezentanții sistemului medical, care au declarat că este un pas important în direcția îmbunătățirii calității serviciilor medicale. Cu toate acestea, aceștia au criticat faptul că nu au fost deblocate toate posturile de asistent medical, având în vedere că deficitul de personal din această categorie este cel mai mare.

Ce înseamnă deblocarea angajărilor în sănătate?

Deblocarea angajărilor în sănătate înseamnă că spitalele vor putea să scoată la concurs posturile vacante, fără a mai fi nevoie de aprobarea Guvernului. Acest lucru va accelera procesul de recrutare a personalului medical, care este esențial pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale.

Care sunt efectele deblocării angajărilor în sănătate?

Deblocarea angajărilor în sănătate va avea următoarele efecte:

  • Va reduce deficitul de personal medical din spitale. Acest lucru va duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, deoarece pacienții vor avea acces mai rapid la asistență medicală de calitate.

  • Va crește salariile personalului medical. Concurența pentru posturile medicale va crește, ceea ce va duce la creșterea salariilor.

  • Va atrage noi talente în sistemul medical. Deblocarea angajărilor va face sistemul medical mai atractiv pentru absolvenții de studii medicale.

Ce ar trebui făcut pentru a rezolva criza de personal din sănătate?

Deblocarea angajărilor este un pas important în direcția rezolvării crizei de personal din sănătate, dar nu este suficient. Pentru a rezolva definitiv această problemă, este nevoie de măsuri suplimentare, cum ar fi:

  • Creșterea salariilor personalului medical. Salariile personalului medical din România sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Creșterea salariilor ar atrage noi talente în sistem și ar reduce migrația forței de muncă din domeniul sănătății.

  • Îmbunătățirea condițiilor de muncă în spitale. Condițiile de muncă în spitalele din România sunt adesea dificile. Îmbunătățirea acestor condiții ar face sistemul medical mai atractiv pentru personalul medical.

  • Investiții în educația medicală. România are nevoie de mai mulți medici și asistenți medicali. Investițiile în educația medicală ar putea ajuta la creșterea numărului de absolvenți de studii medicale care intră în sistem.

Deblocarea angajărilor în sănătate este un început bun, dar este nevoie de măsuri suplimentare pentru a rezolva definitiv criza de personal din sistemul medical.

Comments


bottom of page