top of page
  • Cony

Google va investi pana la 2 miliarde de dolari în compania de AI Anthropic


anthropic logo

Pe 26 octombrie 2023, Google a anunțat că va investi până la 2 miliarde de dolari în compania de inteligență artificială Anthropic. Investiția este o parte a eforturilor Google de a-și consolida poziția în domeniul AI și de a concura cu alte companii tehnologice majore, cum ar fi Microsoft și Amazon.


Anthropic este o companie de cercetare și dezvoltare în domeniul IA, fondată de foști cercetători de la OpenAI, inclusiv Dario și Daniela Amodei. Compania se concentrează pe dezvoltarea de IA sigură și responsabilă, precum și pe explorarea impactului potențial al IA asupra societății.


Investiția Google în Anthropic va fi utilizată pentru a finanța cercetarea și dezvoltarea în domeniul IA responsabilă. Compania va folosi, de asemenea, investiția pentru a-și extinde prezența în domeniul cloud computing.


Date privind aceasta investiție


  • Investiția este de până la 2 miliarde de dolari, inclusiv o investiție inițială de 500 de milioane de dolari și o investiție suplimentară de 1,5 miliarde de dolari.

  • Investiția este o parte a eforturilor Google de a-și consolida poziția în domeniul IA și de a concura cu alte companii tehnologice majore.

  • Anthropic este o companie de cercetare și dezvoltare în domeniul IA, fondată de foști cercetători de la OpenAI.

  • Compania se concentrează pe dezvoltarea de IA sigură și responsabilă, precum și pe explorarea impactului potențial al IA asupra societății.


Investiția Google în compania de AI Anthropic este un semn al faptului că compania este angajată în dezvoltarea de IA responsabilă. De asemenea, este un semn al concurenței tot mai mari din domeniul IA.

Comentarios


bottom of page