top of page
  • Radu Andrei

Ford anunță construirea unei noi fabrici de vehicule electrice în Germania

Ford a anunțat că va investi 5,6 miliarde de dolari în dezvoltarea de noi modele electrice, precum și în construirea unei noi fabrici de vehicule electrice în Germania și extinderea capacității de producție a vehiculelor electrice la fabricile sale din SUA și Europa.


ford fabrica auto

Ford a anunțat aceste investiții pe 24 noiembrie 2023. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Ford, Jim Farley, în cadrul unei conferințe de presă la sediul companiei din Dearborn, Michigan. Anunțul vine în contextul unei creșteri a cererii pentru vehiculele electrice.

Ford estimează că piața globală a vehiculelor electrice va ajunge la 40 de milioane de vehicule pe an până în 2030.

Compania dorește să fie pregătită pentru această creștere și să-și asigure o poziție de lider pe piața vehiculelor electrice.


În Germania, Ford va construi o nouă fabrică de vehicule electrice în apropierea orașului Saarlouis, în vestul țării. Fabrica va avea o capacitate de producție de 250.000 de vehicule electrice pe an și va începe producția în 2025.

În SUA, Ford va extinde capacitatea de producție a vehiculelor electrice la fabricile sale din Michigan, Tennessee și Kentucky. Compania va investi, de asemenea, în noi linii de asamblare pentru vehicule electrice la fabricile sale din China și Mexic.

Prin aceste investiții, Ford își propune să ajungă la o producție anuală de 2 milioane de vehicule electrice până în 2026.


fabrica auto ford

Iată o listă a investițiilor specifice anunțate de Ford:

  • Germania:

    • O nouă fabrică de vehicule electrice în apropierea orașului Saarlouis, cu o capacitate de producție de 250.000 de vehicule electrice pe an


  • SUA:

    • Extinderea capacității de producție a vehiculelor electrice la fabricile din Michigan, Tennessee și Kentucky

    • Noi linii de asamblare pentru vehicule electrice la fabricile din China și Mexic


Aceste investiții sunt o parte a strategiei Ford de a se electrifica și de a deveni un lider în domeniul vehiculelor electrice.

Comments


bottom of page