top of page
  • Radu Andrei

"Dreptul la Reparații" aduce numeroase beneficii pentru consumatori

Directiva "Dreptul la Reparații" aduce numeroase beneficii pentru consumatori. Aceasta presupune accesul îmbunătățit la informații clare referitoare la repararea produselor, impunând producătorilor furnizarea de instrucțiuni, liste de piese de schimb și informații despre reparatori autorizați. Mai mult, directiva facilitează reparația în detrimentul înlocuirii, obligând producătorii să utilizeze componente standard și interschimbabile, reducând astfel costurile și încurajând consumatorii să opteze pentru repararea produselor.


dreptul la reparatii

Numele oficial al directivei este Directiva (UE) 2022/297 privind produsele electronice și electrocasnice și deșeurile acestora și a fost adoptată în martie 2023, este o inițiativă a Comisiei Europene care urmărește să promoveze repararea produselor electronice și electrocasnice în Uniunea Europeană.


Directiva se aplică produselor electronice și electrocasnice de uz casnic, cum ar fi telefoane mobile, laptopuri, televizoare, mașini de spălat și frigidere.


Repararea produselor, în loc de a le arunca și a le înlocui cu altele noi, este o modalitate de a prelungi durata de viață a produselor și de a reduce impactul negativ asupra mediului.


În România, directiva va fi transpusă în legislația națională până la 18 iulie 2024.

Iată câteva dintre beneficiile directivei dreptul la reparații:

  • Reducerea cantității de deșeuri electronice

  • Promovarea unei economii mai circulare

  • Reducerea impactului negativ asupra mediului

  • Creșterea duratei de viață a produselor

  • Crearea de noi locuri de muncă în domeniul reparării


reparatii telefoane


Directiva dreptul la reparații este o inițiativă importantă care are potențialul de a schimba modul în care consumăm produsele electronice și electrocasnice.

Comments


bottom of page