top of page
  • Cony

De la realitate virtuală la smartphone-uri pliabile: tehnologiile care vor schimba lumea.

Anul 2023 se anunță a fi unul plin de inovații și surprize în domeniul tehnologiei. Pe lângă smartphone-urile performante, producătorii de gadget-uri au pregătit și alte dispozitive care promit să revoluționeze piața și să ofere utilizatorilor o experiență de neuitat. Iată câteva dintre cele mai așteptate tehnologii care vor apărea anul acesta:


Oculus Quest 3

Oculus Quest 3 este cel mai nou headset de realitate virtuală (VR) de la Facebook, care se preconizează că va fi lansat în a doua jumătate a anului. Acesta va fi succesorul lui Oculus Quest 2, unul dintre cele mai populare și accesibile headseturi VR de pe piață. Oculus Quest 3 va avea un design mai ușor și mai confortabil, o rezoluție mai mare, un câmp vizual mai larg, un procesor mai puternic și o baterie mai durabilă. De asemenea, va suporta tehnologia eye-tracking, care va permite utilizatorilor să controleze interfața cu privirea. Oculus Quest 3 va fi compatibil cu platforma Oculus Link, care permite conectarea headsetului la un PC pentru a accesa jocuri și aplicații VR mai avansate.


Oculus Quest 3


Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 este ceasul inteligent de ultimă generație de la Apple, care se preconizează că va fi lansat în toamna acestui an. Acesta va avea un design mai subțire și mai elegant, un ecran mai mare și mai luminos, o rezistență sporită la apă și la zgârieturi, un senzor de oxigenare a sângelui și o funcție de monitorizare a somnului. De asemenea, va avea o baterie mai performantă, care va permite utilizarea ceasului pentru mai multe zile fără încărcare. Apple Watch Series 7 va fi compatibil cu sistemul de operare watchOS 8, care va aduce noi funcții și aplicații pentru sănătate, fitness, comunicare și divertisment.


Apple Watch Series 7


Samsung Neo QLED

Samsung Neo QLED este noua generație de televizoare inteligente de la Samsung, care folosesc tehnologia Quantum Mini LED pentru a oferi o calitate superioară a imaginii. Această tehnologie constă în folosirea unor LED-uri foarte mici, de 1/40 din dimensiunea celor convenționale, care permit o iluminare mai precisă și mai uniformă a ecranului. Astfel, Samsung Neo QLED oferă un contrast mai mare, culori mai vii, unghiuri de vizionare mai largi și o reducere a efectului de halo. Samsung Neo QLED vine în două variante: 4K și 8K, ambele având un design elegant și subțire, un sunet imersiv și o serie de funcții inteligente.


Samsung Neo QLED


Google Pixel Fold

Google Pixel Fold este primul smartphone pliabil de la Google, care se preconizează că va fi lansat în ultimul trimestru al anului. Acesta va avea un ecran OLED flexibil, care se poate deschide ca o carte pentru a oferi o suprafață mai mare de vizualizare. Ecranul va avea o rezoluție de 2208 x 1768 pixeli și o rată de refresh de 120 Hz. Camera principală va avea patru senzori: unul de 50 MP (wide), unul de 12 MP (telephoto), unul de 16 MP (ultrawide) și unul de 8 MP (depth). Camera frontală va avea un senzor de 12 MP. Bateria va avea o capacitate de 4500 mAh și va suporta încărcare rapidă cu fir de 18 W și încărcare rapidă fără fir de 15 W. Google Pixel Fold va folosi procesorul Snapdragon 888 și va rula sistemul de operare Android 12, cu interfața Pixel UI.


Google Pixel Fold

Comments


bottom of page