top of page
 • Radu Andrei

Cum să obții o viză pentru America: Tot ce trebuie să știi

pasaport

Potrivit unui studiu realizat de Banca Mondială în 2022, aproximativ 1,5 milioane de români au emigrat în Statele Unite în ultimii 20 de ani.

În 2022, aproximativ 100.000 de români au emigrat în Statele Unite.


Potrivit altui studiu realizat de CompTIA în 2022, aproximativ 100.000 de români lucrează în domeniul IT în Statele Unite. Acest număr este în creștere, iar se preconizează că va continua să crească în viitor.


Motivele emigrării românilor în America

Românii emigrează în America din mai multe motive, dintre care cele mai frecvente sunt oportunitățile economice: Statele Unite sunt o țară bogată și dezvoltată, cu o economie puternică. Acest lucru oferă oportunități de angajare și de creștere economică mai bune decât în România si calitatea vieții: Statele Unite sunt adesea văzute ca o țară cu o calitate a vieții ridicată, cu un sistem de educație și de sănătate de calitate, precum și cu oportunități culturale și de divertisment bogate.


Unii români pot pleca pentru a studia sau pentru a lucra în domeniul IT, care este foarte dezvoltat în Statele Unite. Alții pot pleca pentru a se alătura familiei sau prietenilor care locuiesc deja în America.


google

Cum sa ajungi in America

Pentru a aplica pentru o viză de America, trebuie să programați un interviu la un centru de solicitare de viză (VAC) din România. VAC-urile din România sunt situate în:

 • București

 • Cluj-Napoca

 • Iași

 • Timișoara


Pentru a programa un interviu, trebuie să vă creați un cont pe site-ul web al Departamentului de Stat al SUA și să plătiți taxa de viză de 160 USD. După ce v-ați plătit taxa, puteți programa un interviu online sau telefonic.


La interviu, veți fi întrebat despre scopul călătoriei dumneavoastră, despre situația dumneavoastră financiară și despre legăturile dumneavoastră cu România.


Dacă sunteți eligibil pentru o viză, veți primi un pașaport cu viza în el.

Iată pașii de urmat pentru a aplica pentru o viză de America:

 1. Creați-vă un cont pe site-ul web al Departamentului de Stat al SUA.

 2. Plătiți taxa de viză de 160 USD.

 3. Programați un interviu la un VAC din România.

 4. Participați la interviu.

 5. Așteptați răspunsul la solicitarea dumneavoastră.


Pentru mai multe informații despre cum să aplicați pentru o viză de America, puteți vizita site-ul web al Departamentului de Stat al SUA.


Informațiile pot fi găsite și pe site-ul web al Ambasadei SUA în România. Pe site-ul web al Ambasadei SUA în România, puteți găsi o pagină dedicată vizelor, care conține informații despre cum să aplicați pentru o viză de America din România. Pe această pagină, veți găsi informații despre:

 • Tipurile de vize disponibile

 • Documentele necesare pentru a aplica pentru o viză

 • Procedura de aplicare pentru o viză

 • Costurile de aplicare pentru o viză


De asemenea, puteți găsi informații despre centrele de solicitare a vizelor (VAC) din România pe site-ul web al Ambasadei SUA în România. Pe această pagină, veți găsi informații despre locația, programul de lucru și contactele pentru fiecare VAC din România.


Iată linkul către pagina de viză de pe site-ul web al Ambasadei SUA în România:


Iată linkul către pagina cu informații despre centrele de solicitare a vizelor din România:

Sper că aceste informații sunt utile.


america

Comments


bottom of page