top of page
  • Radu Andrei

China își consolidează forța spațială cu taikonauți tineri


3 chinese astronauts

Shenzhou 17 este o misiune spațială chineză către stația spațială Tiangong, lansată pe 26 octombrie 2023 la bordul unei nave spațiale Shenzhou. Acesta poartă trei taikonauți ai Corpului de astronauți ai Armatei Populare de Eliberare.


Echipajul Shenzhou 17 are cel mai tânăr echipaj din istoria Chinei. Vârsta medie a echipajului este de 38 de ani, în comparație cu vârsta medie de 42 de ani a echipajului Shenzhou 16.

Comandantul Tang Hongbo are 48 de ani, pilotul Tang Shengjie are 33 de ani, iar inginerul de zbor Jiang Xinlin are 35 de ani.


Alegerea unui echipaj mai tânăr este o tendință în programul spațial chinez. China caută să dezvolte o forță spațială mai competitivă și mai inovatoare, iar utilizarea de astronauți mai tineri este văzută ca un mod de a face acest lucru.

Astronauții mai tineri sunt, în general, mai sănătoși și mai rezistenți la condițiile de microgravitație. De asemenea, sunt mai capabili să învețe și să se adapteze la noi tehnologii.


Shenzhou 17 este o misiune importantă pentru programul spațial chinez. Este cea de-a șasea misiune de lungă durată la Tiangong și va contribui la dezvoltarea stației spațiale chineze.

Misiunea Shenzhou 17 este, de asemenea, o demonstrație a ambițiilor spațiale ale Chinei. China este o putere spațială în ascensiune și Shenzhou 17 este un pas important în eforturile Chinei de a deveni o forță majoră în explorarea spațială.


# China își consolidează forța

댓글


bottom of page