top of page
 • Cony

Nunți neobișnuite: Cele mai ciudate tradiții de nuntă din jurul lumii


mireasa

Fiecare cultură are propriile tradiții și obiceiuri când vine vorba de nunți, iar acestea variază enorm de la o țară la alta. În timp ce pentru unii oameni o nuntă perfectă poate însemna o ceremonie elegantă și o petrecere extravagantă, în alte părți ale lumii, cuplurile aleg să se căsătorească în moduri care par de-a dreptul bizare pentru cei din afara culturii lor.


De la obiceiuri care implică ghicitul viitorului soț sau soție, până la ritualuri care implică aruncarea cu noroi sau înghițirea unor lucruri neobișnuite, lumea este plină de tradiții de nuntă fascinante, care ne pot uimi și ne pot provoca zâmbete.


Împreună vom explora câteva dintre cele mai ciudate tradiții de nuntă din jurul lumii, dezvăluind povești și ritualuri care vă vor face să vă întrebați cum de au evoluat de-a lungul timpului. Așadar, fiți gata să vă lăsați captivați de această călătorie în jurul lumii pentru a descoperi cum se sărbătoresc iubirea și uniunea în moduri cu adevărat unice și minunate.


Iată câteva dintre cele mai ciudate tradiții de nuntă din lume:

 • Ritualul "bătutului" picioarelor în Coreea de Sud: Înainte de a se căsători, în Coreea de Sud, viitoarea mireasă și mirele sunt legați de glezne și li se "bate" ușor pe tălpi cu bețișoare sau paie. Acest obicei are menirea de a exorciza spiritele rele și de a asigura o căsătorie fericită.

batutul picioarelor

 • Căsătoria în trei etape în Franța: În regiunea Bretania din Franța, căsătoria are loc în trei etape. Prima etapă este logodna, urmată de o petrecere pentru familia mirelui, apoi o petrecere pentru familia miresei, iar în cele din urmă, o ceremonie religioasă. Această tradiție implică numeroase petreceri și ceremonii elaborate. • Lansarea de porumb la miri în Olanda: În Olanda, în timpul nuntii, invitații aruncă porumb la mire și mireasă. Acest gest simbolizează fertilitatea și prosperitatea pentru cuplu.

orez la nunta
Drepturi de autor: Chris Cowley www.chris-cowley.co.uk

 • Inelul de nunta pe degetul mare în India: În unele părți din India, inelul de logodnă și inelul de nuntă sunt purtate pe degetul mare, și nu pe cel anular, așa cum este obișnuit în Occident.

inel india

 • Bătălia de mâncare în Papua Noua Guinee: În anumite triburi din Papua Noua Guinee, în ziua nunții, mirii și mirițele participă la o adevărată "bătălie" de mâncare, în care se aruncă mâncare unul în altul. Această tradiție simbolizează prosperitatea și bucuria.

bataie cu mancare

 • Înghițirea unei mingi de foc în Fiji: În Fiji, înainte de a se căsători, miresele sunt obligate să înghită o minge de foc, care constă dintr-un amestec de plante și rășină. Se crede că acest obicei aduce noroc și protecție împotriva răului.

inghititul focului

 • Aruncarea de noroi în China: În unele regiuni din China, mireasa și mirele trebuie să treacă printr-un obstacol care constă în a trece un râu de noroi înainte de a se căsători. Acest act simbolizează forța lor de a face față împreună dificultăților vieții.

noroi

 • Obiceiul tăierii părului în Grecia: În Grecia, în ziua nunții, miresele trec printr-un ritual de tăiere a părului pentru a simboliza o nouă viață și schimbare.


taiatul parului

 • Logodna cu mireasa moartă în Franța: În unele comunități din Franța, obiceiul "mariage posthume" permite unei persoane să se căsătorească cu un partener decedat. Acest obicei are rădăcini istorice și juridice.

deces nunta
The Guardian

 • Dansul cu coșuri de banane în Zambia: În Zambia, mireasa și mirele dansează cu coșuri de banane pe cap pentru a arăta abilitatea lor de a gestiona finanțele familiei.

cosul de banane

 • Bătaia cu măști în Africa de Sud: În unele comunități din Africa de Sud, înainte de nuntă, mireasa și mirele poartă măști și dansează pentru a aduce noroc și a alunga spiritele rele.


mascati la nunta

 • Bătaia cu tomată în Spania: În orașul Bunyol din Spania, există o tradiție numită "La Tomatina," unde oamenii se adună în fiecare an pentru a arunca tomate unii în alții într-o bătălie de mâncare uriașă. Aceasta nu este o nuntă propriu-zisă, dar este un eveniment festiv care poate fi inclus în ceremoniile de nuntă.

bataie cu rosii

 • Mireasa nevăzută în China: În unele regiuni din China, mireasa este obligată să poarte un voal care îi acoperă fața complet, astfel încât mirele să nu o vadă până la finalul ceremoniei. Aceasta simbolizează misterul și surpriza.

chip acoperit mireasa

 • Plimbarea pe jar în Rusia: În Rusia, mirele trebuie să plimbe mireasa pe jar peste un covor, iar invitații aruncă monede pentru a arăta generozitatea lor. Mireasa și mirele trebuie să colecteze monedele pentru a le folosi în viitor.

plimbare pe jar

 • Lupta pentru mireasă în Coreea: În Coreea, în timpul nuntii, mireasa este răpită de prietenii mirelui, iar mirele trebuie să o găsească. Această tradiție reprezintă testul mirelui pentru a dovedi că o iubește cu adevărat.

furatul miresei

 • Balonul "curcubeu" în Guatemala: În Guatemala, mireasa și mirele umplu un balon cu aer colorat și lasă balonul să zboare în timpul ceremoniei de nuntă. Acest lucru simbolizează începutul unei vieți colorate și fericite împreună.


baloane la nunta


Comments


bottom of page