top of page
  • Radu Andrei

Casa Verde Fotovoltaice: nouă sesiune de validare a instalatorilor

La data de 22 noiembrie 2023, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a deschis o nouă sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sesiunea se desfășoară în perioada 22 noiembrie, ora 10:00 – 28 noiembrie 2023, ora 23:59.


casa verde

În această sesiune se pot înscrie atât instalatori care nu s-au înscris prima dată, cât și instalatori care au fost anterior respinși. Pentru a se înscrie, instalatorii trebuie să completeze o cerere de înscriere și să o depună online, prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziția acestora pe pagina de internet a AFM. În cazul în care instalatorul este validat, acesta va încheia un contract de participare cu AFM, va depune garanția de participare și va putea să instaleze sisteme de panouri fotovoltaice persoanelor fizice care îi vor selecta. Programul Casa Verde Fotovoltaice prevede finanțarea achiziției și instalării de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională. Bugetul alocat programului este de 3,1 miliarde de lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2.200 de lei/kWp.


fotovoltaice

Pentru un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere de 10 kWp, valoarea finanțării este de 22.000 de lei.

De exemplu, dacă achiziționați un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere de 5 kWp, veți primi o finanțare de 11.000 de lei.

Contribuția proprie a persoanelor fizice care beneficiază de finanțare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice este de 2.000 de lei.


Această contribuție este necesară pentru a acoperi costurile suplimentare care pot apărea în timpul instalării sistemului de panouri fotovoltaice.

De exemplu, dacă achiziționați un sistem de panouri fotovoltaice cu o putere de 5 kWp, veți trebui să plătiți o contribuție proprie de 2.000 de lei, iar valoarea finanțării va fi de 11.000 de lei.

În total, veți plăti 13.000 de lei pentru achiziționarea și instalarea sistemului de panouri fotovoltaice.

Contribuția proprie poate fi achitată în numerar, prin transfer bancar sau prin intermediul unui card bancar.

Persoanele fizice care beneficiază de finanțare au obligația să instaleze sistemul de panouri fotovoltaice în termen de 12 luni de la data semnării contractului de finanțare.

În cazul în care persoanele fizice nu îndeplinesc această obligație, vor fi obligate să returneze întreaga sumă de bani primită ca finanțare.

Până la data de 22 noiembrie 2023, au fost înscriși în program un număr de 111.668 de beneficiari, dintre care 106.758 de persoane fizice și 4.910 unități de cult.


fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice oferă finanțare nerambursabilă pentru achiziția și instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți dacă sunteți interesați să participați la Programul Casa Verde Fotovoltaice:

  • Trebuie să fiți o persoană fizică sau o unitate de cult.

  • Trebuie să aveți o adresă de domiciliu sau de sediu în România.

  • Trebuie să aveți un consum lunar de energie electrică de minimum 300 kWh.

  • Trebuie să selectați un instalator validat de AFM.

Dacă îndepliniți aceste condiții, puteți să vă înscrieți în program și să beneficiați de finanțarea nerambursabilă pentru achiziția și instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice. Acest program este o oportunitate excelentă pentru persoanele fizice și unitățile de cult de a reduce costurile cu energia electrică și de a contribui la protecția mediului.

コメント


bottom of page