top of page
  • Radu Andrei

Bryan Johnson, milionarul care vrea să rămână mereu tânăr, încearcă terapia cu sânge de la tineri

Bryan Johnson, un antreprenor american în vârstă de 45 de ani, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru longevitate. În ultimii ani, el a cheltuit milioane de dolari pentru a-și îmbunătăți sănătatea și a-și încetini procesul de îmbătrânire.În luna aprilie a acestui an, Johnson și-a făcut prima transfuzie de sânge de la un adolescent. Procedura a fost efectuată de clinica Resurgence Wellness din San Francisco, care oferă o serie de tratamente experimentale de anti-îmbătrânire.

Johnson a declarat că a decis să încerce terapia cu sânge de la tineri după ce a citit despre cercetări care sugerează că aceasta poate avea efecte benefice asupra sănătății. Studiile au arătat că plasma de la persoanele tinere poate îmbunătăți funcția cognitivă, reduce inflamația și proteja împotriva bolilor.


Bryan Johnson blod

Cum funcționează terapia cu sânge de la tineri?


Terapia cu sânge de la tineri se bazează pe ideea că plasma de la persoanele tinere conține substanțe care pot avea efecte benefice asupra persoanelor în vârstă. Aceste substanțe includ factori de creștere, proteine care ajută la repararea țesuturilor și la promovarea creșterii celulare.

În timpul unei transfuzii de sânge de la tineri, plasma este separată de celulele sanguine și apoi injectată în corpul persoanei în vârstă. Plasma este un fluid care transportă celulele sanguine și substanțele nutritive prin organism.


Riscurile terapiei cu sânge de la tineri


Terapia cu sânge de la tineri este o procedură relativ nouă și nu există încă suficiente date pentru a evalua pe deplin riscurile acesteia.

Unele dintre riscurile potențiale ale terapiei includ:

  • Reacții alergice

  • Inflamație

  • Risc crescut de infecție

De asemenea, este posibil ca terapia să nu aibă niciun efect benefic sau, chiar, să aibă efecte negative.


Ce spune comunitatea științifică despre terapia cu sânge de la tineri?


Comunitatea științifică este în general sceptică cu privire la terapia cu sânge de la tineri. Cercetările efectuate până în prezent sunt încă în stadii incipiente și nu au fost suficiente pentru a demonstra eficacitatea acestei proceduri.

Cu toate acestea, unii cercetători cred că terapia cu sânge de la tineri ar putea avea potențialul de a fi o terapie eficientă de anti-îmbătrânire. Ei susțin că este necesară o cercetare suplimentară pentru a evalua pe deplin beneficiile și riscurile acestei proceduri.


beneficii transfuzii sange

Bryan Johnson este pregătit să-și asume riscurile


Bryan Johnson este conștient de riscurile terapiei cu sânge de la tineri, dar este dispus să le asume pentru a-și îndeplini visul de a rămâne mereu tânăr.

El a declarat că este dispus să facă orice este necesar pentru a-și prelungi viața și a-și menține sănătatea.


Terapia cu sânge de la tineri este o procedură controversată, cu beneficii și riscuri potențiale care încă nu sunt pe deplin înțelese. Bryan Johnson este unul dintre primii oameni care încearcă această procedură și rezultatele vor fi cu siguranță urmărite cu interes de comunitatea științifică și de publicul larg.

Comments


bottom of page