top of page
 • Cony

Breaking News în Astrologie: A apărut a 13-a zodie


ophiuchus

Calendarul zodiacului a fost reexaminat în urma noilor observații astronomice, propunând ajustări ale perioadelor alocate fiecărei zodii. În această versiune actualizată, introducerea zodiei Ofiucus a dus la o reorganizare a datelor tradiționale ale zodiacului, oferind o perspectivă alternativă asupra perioadelor asociate cu fiecare semn zodiacal.


Zodiacul este un sistem de 12 constelații care se află pe ecliptică, axa imaginară pe care Soarele se mișcă pe cer în raport cu Pământul. Acest sistem a fost creat de astronomii greci în secolul al II-lea d.Hr. și este folosit în astrologie pentru a prezice caracterul și destinul oamenilor.


În anul 2016, o echipă de astrologi britanici a anunțat că a descoperit o nouă zodie, numită Ofiuchus. Aceștia au susținut că, datorită precesiunii echinocțiilor, constelația Ofiuchus a început să intersecteze eclipticul. Acest lucru înseamnă că, în prezent, Soarele traversează constelația Ofiucus între 29 noiembrie și 17 decembrie, ceea ce ar justifica includerea acesteia în zodiac.


ophiuchus

Constelația Ofiucus sau Ophiucus este una dintre cele mai vechi constelații cunoscute și face parte din cele 48 menționate de astronomul și matematicianul grec Ptolemeu. Situată de-a lungul ecuatorului ceresc, între constelațiile Scorpionului și Săgetătorului, reprezintă un bărbat atletic cu brațele larg deschise, ținând în mâini capul și coada unui șarpe mitologic. Această imagine a condus la denumirea sa ca "Șerparul" sau "Purtătorul de Șerpi" încă din Antichitate. Personajul este asociat cu atribute deosebite, precum înțelepciunea și capacitatea de tămăduire.


Constelația Ofiucus nu a fost descoperită în perioada modernă; există referințe antice la această constelație, însă astrologii vechi nu au considerat-o suficient de semnificativă pentru a fi inclusă între cele 12 zodii ale zodiacului.


Ptolemeu, cunoscut ca părintele sistemului geocentric pe care se bazează astrologia, menționează constelația Ofiucus printre cele 48 cunoscute în vremea sa, dar nu i-a acordat același statut pe care îl acordase altor constelații după care au fost botezate zodiile. Deși unii astrologi moderni au adoptat a 13-a zodie, majoritatea continuă să o ignore și să păstreze împărțirea zodiacului în 12 zodii.


ophiuchus

Cei care iau în calcul constelația Ofiucus susțin că perioada sa pe cercul zodiacal ar trebui să fie între 29 noiembrie și 18 decembrie, ceea ce ar reduce considerabil durata zodiei Săgetătorului. Astfel de interpretări conduc la discuții despre posibile modificări în structura zodiacului, dar până în prezent, majoritatea sistemelor astrologice rămân fidele celor 12 zodii tradiționale.


Iată cum arată zodiacul pentru Cei care iau în calcul constelația Ofiucus

 • Berbec (21 martie – 20 aprilie): 18 aprilie – 12 mai

 • Taur (21 aprilie – 21 mai): 13 mai – 20 iunie

 • Gemeni (22 mai – 21 iunie): 21 iunie – 19 iulie

 • Rac (22 iunie – 22 iulie): 20 iulie – 9 august

 • Leu (23 iulie – 22 august): 10 august – 15 septembrie

 • Fecioară (23 august – 22 septembrie): 16 septembrie – 19 octombrie

 • Balanță (23 septembrie – 22 octombrie): 20 octombrie – 12 noiembrie

 • Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie): 13 noiembrie – 28 noiembrie

 • Ofiucus (29 noiembrie – 18 decembrie)

 • Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie): 19 decembrie – 19 ianuarie

 • Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie): 20 ianuarie – 15 februarie

 • Vărsător (21 ianuarie – 18 februarie): 16 februarie – 10 martie

 • Pești (19 februarie – 20 martie): 11 martie – 17 aprilie

#Breaking News în Astrologie:A apărut a 13-a zodie.

Comments


bottom of page