top of page
  • Radu Andrei

Bebelușul-gigant din Chile, o minune medicală

O femeie din Santiago, Chile, a născut un băiețel de 7 kilograme și 105 grame, cel mai greu copil născut în țară în ultimii 50 de ani.


Bebelușul-gigant din Chile, o minune medicală


cel mai greu copil

Nașterea a avut loc pe 31 decembrie 2023, la Spitalul Clínico de la Universidad de Chile. Mama, o femeie de 35 de ani, a fost supravegheată îndeaproape de medici în timpul sarcinii, din cauza dimensiunilor mari ale copilului.

Bebelușul, care a primit numele de David, s-a născut prin cezariană și a fost imediat dus la secția de terapie intensivă neonatală. Medicii spun că este sănătos și că se dezvoltă normal.

„Este un copil foarte special”, a declarat dr. Luis Salinas, unul dintre medicii care au asistat la naștere. „Este cel mai mare copil născut în Chile în ultimii 50 de ani și este un record care este puțin probabil să fie depășit în viitor.”

Nașterea lui David a atras atenția presei din întreaga lume. Unii experți au declarat că dimensiunile mari ale copilului ar putea fi cauzate de o afecțiune medicală numită macrosomie fetală, care apare atunci când copilul crește prea mult în uter.

Cu toate acestea, medicii care au asistat la naștere spun că David nu prezintă semne de macrosomie fetală. Ei cred că dimensiunile sale mari sunt pur și simplu rezultatul unor factori genetici.

Oricare ar fi cauza, nașterea lui David este cu siguranță un eveniment remarcabil. Este un nou-născut uriaș, care va fi amintit pentru mult timp de acum înainte.

Comentarios


bottom of page