top of page
  • Radu Andrei

Toyota anunță baterii cu stare solidă cu autonomie de până la 1500 de kilometri

toyota car

Toyota a anunțat o serie de noi baterii pentru vehiculele electrice (EV), care vor fi lansate în perioada 2026-2028. Aceste baterii vor oferi o serie de îmbunătățiri față de bateriile litiu-ion tradiționale, inclusiv o densitate de energie mai mare, timpi de încărcare mai rapidi și o siguranță îmbunătățită.


Bateriile litiu-ion de performanță vor fi lansate în 2026 și vor oferi o autonomie de până la 800 de kilometri. Aceste baterii vor utiliza un nou material de electrolit care va permite o încărcare mai rapidă și o siguranță îmbunătățită.


Bateriile litiu-ion de înaltă performanță vor fi lansate în 2027 și vor oferi o autonomie de peste 1000 de kilometri. Aceste baterii vor utiliza un nou design care va reduce greutatea și dimensiunea bateriei.


Bateriile cu stare solidă vor fi lansate în 2028 și vor oferi o autonomie de până la 1500 de kilometri. Aceste baterii vor utiliza un electrolit solid care va oferi o densitate de energie mai mare și timpi de încărcare mai rapidi.

Toyota a colaborat cu o serie de companii pentru a dezvolta aceste noi baterii, inclusiv Idemitsu Kosan, Panasonic și Denso. Compania a investit aproximativ 1,5 trilioane de yeni (12,5 miliarde de dolari) în dezvoltarea de noi tehnologii de baterii.

toyota car

Lansarea acestor noi baterii este un pas important pentru Toyota în strategia sa de electrificare. Compania se așteaptă ca vehiculele electrice să reprezinte 35% din vânzările sale totale până în 2030.

Comments


bottom of page