top of page
  • Radu Andrei

ANPC vrea să închidă toate locațiile care nu au autorizație ISU

În data de 2 ianuarie 2024, șeful ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat că intenționează să închidă toate locațiile care nu au autorizație ISU.


Evenimentele de la Colectiv și Ferma Dacilor


Tragedia de la clubul Colectiv a fost un moment de cotitură în istoria României. Această tragedie a arătat că, în România, există un deficit de siguranță în ceea ce privește protecția împotriva incendiilor.

În mod similar, tragedia de la Ferma Dacilor, care a avut loc în decembrie 2023, a arătat că, în România, există încă probleme grave în ceea ce privește respectarea legislației privind protecția împotriva incendiilor.

Autorizația ISU este o adeverință care atestă că o locație este în siguranță din punct de vedere al protecției împotriva incendiilor. Această autorizație este necesară pentru toate locațiile publice, cum ar fi cluburile, restaurantele, hotelurile, școlile, spitalele etc. În prezent, există mii de locații care nu au autorizație ISU. Aceste locații sunt expuse riscului de incendii, care ar putea avea consecințe grave pentru persoanele care le frecventează.


incendiu

Măsura ANPC de a închide toate locațiile care nu au autorizație ISU este o măsură necesară pentru a preveni astfel de tragedii. Cu toate acestea, această măsură ar putea avea și consecințe negative.

În primul rând, ar putea duce la pierderea locurilor de muncă pentru mii de oameni. În al doilea rând, ar putea duce la creșterea prețurilor pentru produsele și serviciile oferite de aceste locații.


De asemenea, această măsură ar putea fi dificil de pus în aplicare. În prezent, există mii de locații care nu au autorizație ISU. Ar fi nevoie de o forță de muncă semnificativă pentru a verifica aceste locații și pentru a le închide pe cele care nu îndeplinesc condițiile.


În concluzie, măsura ANPC de a închide toate locațiile care nu au autorizație ISU este o măsură necesară, dar care ar putea avea și consecințe negative. Este important ca această măsură să fie implementată cu atenție, astfel încât să se evite impactul negativ asupra economiei și asupra oamenilor.

Consecințe pozitive

Măsura ANPC ar putea avea următoarele consecințe pozitive:

  • Ar reduce riscul de incendii în locațiile publice.

  • Ar proteja viețile și sănătatea oamenilor care frecventează aceste locații.

  • Ar contribui la îmbunătățirea siguranței publice.

Consecințe negative

Măsura ANPC ar putea avea următoarele consecințe negative:

  • Ar putea duce la pierderea locurilor de muncă pentru mii de oameni.

  • Ar putea duce la creșterea prețurilor pentru produsele și serviciile oferite de aceste locații.

  • Ar putea fi dificil de pus în aplicare.

Recomandări

Pentru a reduce impactul negativ al acestei măsuri, se recomandă următoarele:

  • ANPC să ofere un termen de grație de câteva luni pentru ca locațiile să obțină autorizația ISU.

  • ANPC să colaboreze cu autoritățile locale pentru a facilita obținerea autorizației ISU.

  • Guvernul să asigure sprijin financiar pentru locațiile care ar fi nevoite să închidă din cauza lipsei autorizației ISU.

Comments


bottom of page