top of page
  • Radu Andrei

Guvernul României acordă un ajutor financiar de 3 000 de lei familiilor cu venituri mici


Guvernul României a aprobat, luni, o ordonanță de urgență prin care se acordă un ajutor financiar de 3 000 de lei familiilor cu venituri mici. Ajutorul va fi acordat sub forma unui voucher social, care poate fi folosit pentru achiziționarea de produse alimentare de bază.


ajutor financiar

Beneficiarii ajutorului sunt familiile al căror venit net lunar, pe membru de familie, nu depășește 600 de lei. În cazul familiilor monoparentale cu un copil, venitul net lunar, pe membru de familie, nu trebuie să depășească 750 de lei.

Voucherul social va avea o valoare de 250 de lei și va putea fi utilizat în magazinele alimentare din întreaga țară. El va putea fi utilizat începând cu luna ianuarie 2024.

Guvernul a estimat că ajutorul financiar va beneficia de aproximativ 2,2 milioane de familii. Costul total al măsurii se ridică la aproximativ 6,6 miliarde de lei.

Măsura este o reacție la criza economică provocată de războiul din Ucraina. Prețurile produselor alimentare au crescut semnificativ în ultimele luni, iar această măsură este menită să ajute familiile cu venituri mici să facă față acestor creșteri.

Iată câteva detalii suplimentare despre ajutorul financiar acordat de Guvernul României:

  • Voucherul social va putea fi utilizat pentru achiziționarea de alimente de bază, cum ar fi pâine, lapte, carne, legume și fructe.

  • Voucherul social nu poate fi utilizat pentru achiziționarea de băuturi alcoolice, țigări sau produse nealimentare.

  • Voucherul social poate fi utilizat în orice magazin alimentar din România, indiferent de forma de proprietate.

Guvernul României a mai anunțat că va lua și alte măsuri pentru a sprijini familiile cu venituri mici. Printre acestea se numără majorarea salariului minim și acordarea de subvenții pentru energie.

Comments


bottom of page