top of page
  • Radu Andrei

Începe Programul Rabla Plus. Cum Te Înscrii

Noua sesiune a programului Rabla Plus pentru persoane fizice începe joi, 23 noiembrie 2023. În cadrul acestei sesiuni, persoanele fizice pot beneficia de un ecotichet în valoare de 51.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou 100% electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen, respectiv 26.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in. Perioada de înscriere în program este de 15 zile, până la data de 8 decembrie 2023, ora 23:59.


rabla plus

Programul Rabla Plus este un program de încurajare a achiziționării de autovehicule noi, mai eficiente din punct de vedere energetic. Programul este cofinanțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și de producătorii de autovehicule. În cadrul programului, persoanele fizice și persoanele juridice pot beneficia de un ecotichet pentru achiziționarea unui autovehicul nou. Ecotichetul reprezintă o sumă de bani care se adaugă la valoarea autovehiculului nou achiziționat. În funcție de tipul de autovehicul nou achiziționat, ecotichetul poate avea o valoare de:

  • 51.000 de lei pentru un autovehicul nou 100% electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen;

  • 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in;

  • 17.500 de lei pentru un autovehicul nou hibrid sau cu motor Euro 6;

  • 7.500 de lei pentru un autovehicul nou cu motor Euro 5.

Pentru a beneficia de ecotichet, persoanele fizice și persoanele juridice trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

rabla

  • Să fie proprietari de un autovehicul uzat, cu o vechime de cel puțin 8 ani, în cazul persoanelor fizice, și de cel puțin 10 ani, în cazul persoanelor juridice.

  • Să achiziționeze un autovehicul nou, cu o valoare mai mare sau egală cu valoarea ecotichetului.

  • Să radieze autovehiculul uzat din circulație, în termen de 30 de zile de la data achiziționării autovehiculului nou.

Perioada de înscriere în programul Rabla Plus pentru persoane fizice este de 15 zile, în fiecare sesiune. Înscrierea se face online, pe site-ul AFM.

Comments


bottom of page